Fettkaffe på morgonen

2013-09-16 14:25     9 Kommentarer    Kategori: 5:2

20130916-112454.jpg
Imorgon är fastedag nu när jag kör 5:2 dieten… Övriga dagar blir det fettkaffe, dock på helgen är det brunch som gäller med min käraste!
Jag har fått många frågor om hur jag äter… 🙂

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

9 Kommentarer + Kommentera

 • ooooh well then
  kanske det gar bra iallafall :0)

 • soo
  inget fettkaffe pa fastemorgonen?
  (jag har namnligen druckit det nagra ganger.)

  • Noooo! 🙂 Det är ju det som blir lite ‘anti’ lchf, att man ska dra ner på kaloriintaget! Svart kaffe o te fungerar! Sen är det de som kör fettkaffe ändå under pf och tycker det fungerar! Så lite upp till dig. Jag kör inte det om jag ändå ska köra pf! 🙂

   • Är det inte lite motsägelsefullt? Här har du och andra LCHF:are propagerat och agiterat för “naturlig mättnad” och “gå aldrig mer hungrig” i flera år och nu dyker det upp en ny trend – 5:2 – som är ännu starkare och mer uppmärksammad än vad LCHF någonsin var och då ska det plötsligt flirtas med den… Ja, jag förstår att periodisk fasta går att kombinera med vilken som helst kost inklusive LCHF, men ändå… Var det inte just “anti-svält” som var ganska mycket er poäng..?

    • Eric, jag tror du missar en viktig sak. Först, PF är inget nytt för oss som äter lågkolhydratkost. Man håller sig mätt längre och de flesta “upptäcker” att man inte behöver äta lika ofta som innan. Därför upplever man inte speciellt mycket hunger under sina “fastefönster”. Jag håller verkligen med dig om att inte ha förhastade slutsatser och vi bör kritiskt granska all vetenskap och forskning som presenteras för oss. Det är ju just det som lågkolhydratrörelsen fört med sig. Att bla. ifrågasätta det fettskrämda paradigm som jag tror är grundorsaken till de hälsoproblem snart hela världen brottas med. Jag kanske är lite tveksam till 5:2 men praktiserar själv 16/8. jag äter inget före lunch en eller ett par dagar i vecka. Om du såg MM’s program på vetenskapens värld i våras så presenterade de en del forskning som visade på att cellerna gick in i ett slags “reparationstillstånd” när glukosnivåerna (blodsocker) gick ner under en viss nivå, det var själva poängen. Och tänka sig! Äter man lågkolhydratkost så har man ju oftast redan lågt och jämt blodsocker, ett bra utgångsläge alltså. Och eftersom kroppen då är inställd på “fettdrift” så äter kroppen av sitt eget fett. Och “farligt” mättat fett dessutom, som vi ska vara så rädda för, trots att vi består till stor del av det själva;-) En individanpassad LCHF/LC med något inslag av PF tror jag skulle vara bra för de flesta. Smalare, friskare och kanske en minskad risk för CVHD, vem vet?

     • Snyggt svar! Tack… )

    • Helt rätt, jag propagerar för naturlig mat och mättnad. Sen vet vi att PF har ‘alltid’ funnits mera eller mindra. Forskning visar att kroppen mår bra av att inte konstant ha tillgång till mat uten lite ‘svält’ är bra både vad det gäller cancerforskning och om vikt och förbränning. Jag tror det är bara positivt att man är öppen för annat så länge det finns vettig grund bakom. Att bara vara fyrkantig är lite trist… Utveckling och lyhörd…. 😉

     • Jäsp jäsp jäsp… Eric – lägg ner med din tråkiga attityd! Gå och förpesta en annan blogg! Vi är så tacksamma för det Monique gör och testar och tar reda på för att även hjälpa oss på vägen! Du är bara så tröttsam!
      Finns säkert bloggar som passar bättre för dig och dina intressen!

     • Forskning visar det? Vad jag förstått så är de vetenskapliga resultaten långtifrån entydiga än så länge och det behövs betydligt mer forskning för att säkerställa alla de fördelar för inre organ, ämnesomsättning, osv, som hävdas överallt. Att periodisk fasta inte är något nytt och att människan rent biologiskt är rätt så anpassad för oregelbundna matintag är ju en vettig insikt för många som panikslaget försöker följa diverse tre/fem/sju-mål-om-dagen-regler och dylikt, men därifrån är steget långt till cancerbotande eller förlängt liv för celler. Det är detta jag inte riktigt förstår med vare sig LCHF, 5:2 eller vad det nu må röra sig om för dieter och kostplaner – man är så ivrig att godta förhastade slutsatser och olika “vetenskapliga resultat” och gärna hävda att det råder “oenighet i forskarvärlden” när så inte ens är fallet. Okej om du själv mår bra, det är en helt annan sak, det kan ingen ta ifrån dig. Men sluta med att hänvisa till forskning i tid och otid.

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »