Tio viktiga tankar

2017-11-18 10:25     Kommentera    Kategori: Viktminskning

Tio viktiga tankar:

  1. Hur vill du ha det? Vad är viktigt för dig och hur ser du på ditt egenvärde?
  2. Se framåt och föreställ dig själv om en månad, om 3 månader och om ett år? Hur är ditt resultat där?
  3. Vad behöver du göra eller ändra på för att nå dit du vill komma?
  4. Flytta fokus från bantningskurer som riktar sig till dig som överviktig, till att fokusera på övervikt som en effekt av det nya fattig-Sverige. Den mat som är billig, är tyvärr ofta behandlad med natriumglutamat och socker – något vi inte mår bra av.
  5. Gör förändringar hemma för att hjälpa dig på vägen, t.ex släng ut frestelser som du inte mår bra av.
  6. Det kan vara svårt att hitta ärlig och rak information, utan att innehålla en förtäckt agenda/budskap. Kolla upp källor till forskning och artiklar om det finns bakomliggande intäkter.
  7. Be omgivningen om support, förståelse och inga pekpinnar.
  8. Vad anses vara hälsosamt, ‘normalt’ eller galet? Fetmaoperationer där kirurger gör ingrepp för att ändra kroppens naturliga funktioner anses vara helt ok och idag till och med ‘normalt’. Medan att äta bra mat,  bra fetter (mättad fett) och att leva utan socker anses av många som helt galet.
  9. En våg eller en spegel kan styra och ändra tankar. Du kan vara nöjd med din kropp men kan sedan ändra inställning när du ställer dig på vågen och ser att du väger mer än vad du trodde – vad är då rätt? Känslan innan eller tankarna efter (nya behov att minska i vikt)…
  10. Varifrån får du din kraft och inspiration och hur blir det för dig när du lyckas? Vad behöver du för att lyckas? Att lyckas tänker jag handlar om hur du mår innerst inne och mår du bra i din magkänsla så kommer du att lyckas.

Save

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »