Ketonerna i min kropp, diagram.

2012-08-04 17:11     19 Kommentarer    Kategori: Ketoner, Viktminskning


Jag känner att jag har kommit till en annan, personlig, nivå vad gäller kosten och kroppen. Detta med ketoner är verkligen både intressant och spännande.
Tänk så många av oss kostrådgivare, mig med, som har själv testat och tipsat andra som inte får resultat på vågen, att t.ex. utesluta mejerier inklusive grädde!

Jag har ju testat att vara utan grädde eller annan mejerier gång på gång. För att det ‘säges’ kunna vara en ‘bov’ i dramat med utebliven viktminskning. Men det har verken gjort till eller ifrån för min del Nu börjar jag se att när jag använder grädde så påverkar det inte mina ketonnivåer alls. Iaf inte när jag har lite grädde i kaffe, äggröra eller i en sås.

Samma gäller grönsaker!

Mina tester fortsätter… vi är på något här tror jag!

Vad tror du? Är detta för extremt eller är det faktiskt intressant att lära sig nya saker som kan hjälpe en själv och andra? Skriv gärna din åsikt!

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

19 Kommentarer + Kommentera

  • Hej
    Intressant läsning

  • Kollade igenom dagboken. Verkade ju faktiskt inte va nåt extremt… Ja blev otroligt nyfiken på vanilj o kaffesmootisen, va ä de??!!

    • Den finns i något inlägg, kanske även under recepten och mellanmål, minns inte om jag la in den där? 🙂
      Säg till om du inte hittar… du kan även söka längst upp på sidan 😉

  • Monique, jag tycker att detta är mycket intressant ur synpunkten att hitta vad som kan försämra en viktminskning osv. Det som känns upprörande för mig som precis står i starten att tappa måååååånga kilon är förvirringen när ni olika kostrådgivare och kända LCHF-profiler tjafsar och står för olika budskap. Dock vill jag påpeka att jag förstår syftet med dina ketonmätningar och jag anser faktiskt att det är nästan en skyldighet att som kostrådgivare veta att de råd man ger faktiskt är sanna, så som grädden. JAg börjar dock själv med en ”vanlig” Lchf max 20kh per dag och inga varken bakver eller mätningar. Om det inte funkar får jag leta vidare. Tills dess fölejer jag dig med spänning! 🙂

    • Hej Elin, förstår inte riktigt vad du menar i början på din kommentar om måååånga kilon och om olika budskap?

      Tack, spännande detta!

  • Hej! Ja hade EXAKT samma fundering som Monica……

    • Förstår det… hela matdagboken finns på en egen sida, se under bilden till höger ‘om bloggaren Monique’ så ser du vad jag äter nu. Kommer även ett inlägg om ämnet snart! 🙂

  • Hej! Intressant och kul att få ta del av resultat men…….om varken grädde eller grönsaker påverkar dina ketonnivåer som du trodde, vad påverkar då? Du skriver att du är på något….på vadå? Vad har du då förändrat som gett ketonnivåerna? Jag kanske har missuppfattat men tycker att det är lite luddigt. Vad äter du annorlunda nu mot förr som får ökade ketoner om nu inte grädde och grönt är boven? Bara nyfiken :=) Ha en fortsatt skön söndag!

    • Är inte helt övertygad om grädden än… Men som jag har sett de senaste dagarna så ser det ut som grädde i kaffe funkar fint!
      Grönsaker är jag dock övertygad om att det funkar utan att hamna utanför ketos!
      Kommer inlägg om det du frågar om…

  • Mina blogginlägg börjar nu komma ikapp tiden och jag skrev igår kväll om förra veckans återtåg in i den optimala zonen mellan 1,5 och 3. Jag undrar lite över värden över 3. Både du och Jimmy Moore redovisar så höga värden. Enligt Jeff Volek har man passerat svältgränsen då. Har du och Ronnie kommit fram till något klokt om det?

    • Vet ej! Men svält känns så konstigt, för jag är ju verkligen mätt som en plätt efter varje måltid. Märlkigt eller hur?!
      Idag är det inte lika högt, men optimalt! 🙂

  • Jag följer din blogg flera gånger varje dag nu. Tycker det här är så intressant och spännande! Att fortsätta undersöka och inte bara stanna och säga att ‘nu har vi hittat sanningen’. Lite som Livsmedelsverket gör 😉

    • Så kul! Tycker själv det är jättespännande. Går upp som aldrig förr på morgonen *LER* för att mäta, riktigt spännande!
      Bra sagt Agneta!

  • Det är inte extremt i mina ögon, även om det säkert kan vara det i andras, för vi alla är så olika och det är ju det som är vår allas räddning här i världen.
    Jag är övertygad om att ni är något på spåren, något vikgt att förstå om våra kroppar.
    jag ahr själv precis börjat ( tror ajg) ett liknande experiment dock utana tt mäta ketoner, jag låter bara min kropp vägleda mig (fast lite sugen blir ajg på å mäta ska erkännas). Jag har valt att dra ner på proteinet då det ju omvandlas till glukos och därmed höjer insulinet, det är det jag nu rpovar för att se om min viktminskning kan komma igång. Jag har då (givetvis) ökat på fettet en hel del. Nu är ju du lite luddig i hur mkt du äter så om vi äter på ett liknande sätt vet jag ju då inte. Men om det är så att ni också drar ner på proteinet och ökat fettet så blir ju även mina resultat också intressanta.

    • Visst är det spännande! Jag tror att ökning av fett är svaret på mycket – rejäl ökning! 🙂

  • Jag tycker absolut att du skall fortsätta. Jag har själv beställt mätaren och skall köpa stickor när den kommer. Det skall bli spännande att se hur mina värden blir. Du inspirerar!

    • Tack Maggie! 🙂

  • Jag blir väldigt glad av att läsa om både resultaten för grädde och grönsaker.
    Jag har nämligen hela tiden känt att jag varit lite FÖR frikostig med dessa 🙂

    Kommer du att öka gräddmängden och se vad det leder till?

    Vad kommer du att desta mer för livsmedelstyper? -nötter? -baljväxter?

    Jag följer dig med spänning!

    • Har nu ökat lite på gräddmängden, inte klar än för en riktig utvärdering… Men testen fortsätter! 🙂

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »