Ketoner, MCT olja & minus på vågen

2012-08-12 10:18     12 Kommentarer    Kategori: Ketoner, Kosttillskott, Viktminskning

God söndagsmorgon på er! 🙂

En underbar solig söndag, det gillas starkt! Humöret känner sig därefter även den. Och glad blev jag när jag i morse ställde mig på vågen och såg att nu är det minus 4,7 kg.

Sedan dag ett har jag tagit MCT olja, 2 ggr om dagen som ett fet kosttillskott. Det jag kan varna för är att den MÅSTE tas ihop med mat. Annars springer man på toa i några timmar. Jag har tagit den flera ggr på morgonen utan mat, och det känns i magen.

Jag tror även att vikten påverkas av den motivation jag har genom att äta mina ketoner. Inget slarv, inget småätande, ingen vin, nötter, bär eller mörk choklad. Så det är klart att det påverkar, det tror jag. Men i ketos så är det turbofart på fettförbränningen.

Tack alla för kommentarer, jag har läst varenda en, men inte hunnit svara. Mycket intressant att läsa era åsikter och uppfattningar om ketonmätningarna. Spännande…

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

12 Kommentarer + Kommentera

 • På kostrådgivarna så skriver de följande angående kokosfett med eller utan smak.
  http://www.kostradgivarna.se/2012/08/om-en-ar-bra-maste-tio-vara-battre-eller/
  Mvh Marita

 • En stilla fundering, utan kunskap om MCT-oljan; om den nu ger denna effekt i “rå” form, är det då inte en signal från kroppen att det är något kroppen inte vill ha inombords? (Jämför med annat, för “lilla maggen” olämpligt, och hur den då reagerar…)

 • 400 gram fòr 65 kr, men hur mànga mililiter blir det? Blr det billigare àn Markattans som kostar 48 kr i affàren och innehàller 225 ml?

 • Hej,

  Jag har också läst att kokosfett där smaken är borttagen inte är lika gynnsam för hälsan. Antagligen så hettar man väl upp fettet på något sätt. Samma sak sker ju med all pastörisering av mejerivaror också där man i princip tar bort all näring och enbart fettet och sockret blir kvar.

  Vill passa p att tipsa om http://www.rawfoodshop.se som säljer 400g ekologiskt kokosfett MED smak för 65kr. Utan smak kostar 55kr. Beställde därifrån för ett tag sedan och dom har även väldigt bra kvalité på nötter. Rekommenderas!

 • Men är det inte så att det finns olika sätt att ta bort smak, varav den mildare varianten inte ska påverka näringen? Har du någon länk till där det finns fakta om detta?

 • Kokosfettet…jag äter biofoods kokosfett som inte smakar så mycket..är det inte heller bra?? Jag är ny med LCHF, har tidigare haft svårt för att äta så mycket kött och därför inte orkat vara uthållig på LCHF. Har nu provat mer fett och protein som när jag åt “vanligt”, ex har jag nu provat bullet coffe på mogonen istället för ägg och bacon etc. Jag blir dock förvirrad av alla olika synpunkter på hur mycket kolisar man skall äta och inte? Över eller under 20, inte mer än 10 eller nolla? Vad är egentligen rätt? Äter tex gärna turkisk yoghurt med bär till mellanmål men då blir det lätt mer kolisar. Skall man utesluta mjölkprodukter såsom grädde och äta smör i stället? Förvirrad!!!

  • Till Helena!
   Jag förstår dig. När jag började med LCHF hade jag inte “kommit på” det här med bloggande ännu (nybörjare på data) ,och det är jag tacksam för. Starten för min del blev egentligen Sten Sture Skaldemans GI-noll för kvinnor. Den är toppen och efter den förstår man hur stor skillnad det är på ämnsesomsättningen från person till person. Och hur viktigt det är att lyssna på sin kropp och inte på vad andra säger att man ska göra. Det är alltid kroppen som har rätt om du tvekar – din kropp för dig, min kropp för mig. Har du inte läst den är mitt råd att du börjar där. Lycka till.

   • Tack Annami!
    /Helena

 • Jag undrar samma som Marita!!
  Utveckla gärna det där om kokosfett!
  Jag brukar alltid köpa utan smak men nu står jag här och tvekar…

 • Hej!
  ÄTA mina ketoner??? Mina hjärnceller fick jobba på högtryck en stund innan jag insåg att det måste va mäta;))

 • Hej!
  Jag undrar över det du skrev om att smaklös kokosfett hade mindre näringsinnehåll än den som smakar kokos . Kan du utveckla det. Jag förstår att du har mycket att stå men jag kan inte släppa det och jag har frågat på andra ställen men inget svar. Om du har någon sida som du kan hänvisa till så kan jag läsa själv 🙂 //Marita

 • Vad kul att du gått ner så mycket när du mätt ketoner! Jag har nu också beställt en likadan blodsockermätare. Men jag fattar inte jur jag ställer in den att mäta ketoner. Den mäter bara blodsockret. Hur gör du?
  Med vänlig hälsning, Caroline
  Det är så spännande och intressant att följa din blogg!

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »