Viktminskning: bönor, fett – HUR?

2017-10-28 9:10     Kommentera    Kategori: Bönor, Viktminskning

Bild: Monica Dart

Sidan “Skönaböna” på facebook växer som bara den. Vi är nu över 2000 medlemmar och det ösar in tips och förslag, samt härliga diskussioner och frågeställningar.

En ständig fråga är detta med viktminskning. Vissa rasar i vikt och andra inte, några tom ökar i vikt. När jag läser och sammanfattar olika erfarenheter så tolkar jag det som att de som minskar i vikt har i stort sätt dragit ner på fettet och tillsatt bönorna. De som äter lika mycket fett som fanligt med lchf får inte helt samma resultat. De äter fett men tillsätter inte extra fett i maten utan då blir det bönorna som blir det dära ‘extra’.

Vissa får även bättre resultat genom att minska mängden protein i samband med tillsättning av bönor. Proteiner är kroppens byggstenar så dessa är viktiga.
Själv upplever jag, när jag har med bönor på tallriken, att jag inte ‘behöver’ ta om, utan mättnaden kommer lite snabbare och behovet för mera uteblir.

Är du nyfiken på att komma i gång med bönor, probiotika och prebiotika eller resistent stärkelse så tryck på dessa länkar. Vill du även göra egna mjölksyrade grönsaker, så kan du se här hur jag gör kimchi (som är sååå gott).

Lite olika kommentarer på skönaböna (facebook):

  • “Helt otroligt! Förutom viktnedgång med bönor så är mitt sötsug helt borta. Är det någon annan som märkt samma sak? Nu får jag kasta “snacks” typ som babybel, läkerol (med stevia) och mycket annat” 
  • Jag med. -17 kg och mår prima 
  • Ingen hunger, inget sötsug😊👍 (potatismjöl)
  • Håller med om insulinkänslighet. Har ätit Lchf en längre tid, men viktnedgången stoppade upp. Började äta bönor och surkål. Allt sug har försvunnit, håller mig mera mätt och helt plötsligt har vågen börjat röra sig neråt! Ingen är gladare än jag. 1 dl bönor vid varje måltid, och en matsked surkål vid varje måltid. 
  • Efter 3 veckor med bönor och surkål eller kimchi så är jag beroende och tycker det är så gott ! Väger mig inte så mycket utan provar kläder ur garderoben och upptäcker att de sitter löst och att “det hänt något med kroppen”..Känns så skönt!!!
  • “Min våg går uppåt sedan jag började med bönor och surkål😩. Måttlig lchf och en hel del träning. Varför? Det verkar funka för de flesta men inte för mig! Lägger till 1/2 dl bönor till varje måltid och en msk surkål efteråt.”

Här kan du komma i gång med bönor – min steg för steg guide!

 

Save

Save

Save

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »