Dietist om kolhydrater och övervikt(?)

2017-01-03 14:25     2 Kommentarer    Kategori: LCHF teori, Viktminskning

I NWT är det en artikel om “Mat och träning inte livets mening” där Marina Sjöberg dietist och idrott- och kostvetare. Marina har läst 7 år på universitet om ämnet och i artikeln står det att hennes utbildning: ” ger henne tyngd att stå emot mattrenderna”.

Marina är kostrådgivare för svenska landslaget i friidrott bla.

Det jag reagerar (ganska starkt) på är hennes uttalande angående mattrender. Marina menar att det blir konstigt när man säger att kolhydrater är farligt och att man blir tjock av det. Vidare beskriver hon att övervikt har med för stor mängd energi man stoppar i sig.

Min erfarenhet och kunskap säger något väldigt annorlunda. Jag stoppar i mig betydligt mera energi idag än vad jag gjorde när jag vägde 40kg mera! Mestadels av mitt liv led jag av kraftig övervikt och åt kalorisnålt och tränade, inte hjälpte det. Inte ett dugg. Jag är inte ensam om att komma underfund med att det var inte energimängden utan sockret – alltså kolhydraterna, som var boven.

HELA artikeln finner du här

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

2 Kommentarer + Kommentera

  • Glömmer aldrig när jag pratade med distriktssköterskan om mammas näringsintag. Det fanns dyra typ milkshakes näringsriktiga då att beställa hem. Hhahhahaha glöm det.

  • Jag arbetar som sjuksköterska och de tillfällen då jag träffar dietister blir jag orolig/upprörd/förvånad. De (i alla fall majoriteten) är fullständigt omedvetna om hur kroppens biokemi fungerar, att kolhydrater bryts ner till socker, vad LCHF/keto innebär osv… Under min utbildning till SSK läste vi knappt någon näringslära och de lilla vi läste var som en folder från Livsmedelsverket. När vi gjorde arbeten tillsammans med dietisterna hänvisade de ständigt till Livsmedelsverkets riktlinjer och rekommendationer. Sponsrar Livsmedelsverket utbildningarna?!….
    Tack för en inspirerande blogg och att du delar med dig av din kunskap och erfarenhet!

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »