Börjar viktminskningen i köket?

2016-11-01 10:30     Kommentera    Kategori: Viktminskning

Så många gånger när det pratas om viktminskning, nya dieter, hälsosamma val, hälsosam livsstil – så kopplas det så ofta till köket och till grönsaker! Som om allt med hälsa har med grönsaker (och ofta frukt) att göra!

Jag googlade ordet “diet” och sökte på bilder, toppträffarna är det som syns här under. Grönsaker, frukt och måttband, och smala kvinnor.

Är detta idealen för hälsa? På allvar??

Jag tycker det handlar om det mentala en hel del, beteende och framförallt hormoner. När det kommer till maten så anser jag det handlar mera om sockerintag – att den ska minskas/tas bort samt om att äta äkta mat, bra fett och bra råvaror. Det är ju att äta för att hålla en jämnt blodsockernivå.

Det finns en hel del grönsaker som höjer blodsockret rejält, inte att prata om vad frukt gör med blodsocker och fettinlagring.

Bara fick lite tankar kring ämnet när jag såg flera inlägg på fb som handlar om hälsa och att öka intaget grönsaker och frukt, och fortfarande är det fettsnålt som gäller “där ute”…

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »