Kycklinghamburgare

2012-08-04 22:40     10 Kommentarer    Kategori: Tips

I Norge kan man köpa kyckling köttfärs, och det är så gott att göra kycklingburgare (biffar) med denna färsen. Blandar färsen med ägg, kryddor och vitlök, stek i smör eller kokosfett…

 

Lägg i ett salladsblad, lägg på tomat, lök, ost, majonnäs och även bearnaisse är gott och bara att njuta därefter. Jag åt en och en halv… Mumms!

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

10 Kommentarer + Kommentera

  • Tänk eko tror inte att det finns så mycket nyttigt i den färsen 😉

    • Vad tror du finns i den? Tänker alltid eko 😉

  • Det där såg väldigt gott ut 🙂 kycklingfärs såg jag på Coop på Nolgård om jag inte minns helt fel!

    • Förstått det att det finns överallt, jag har helt missat! God morgon yxskaft 😉

  • Tyvärr är ju kycklingfärs precis som kycklingfilé normalt väldigt magert, får sätta till betydligt mer fett för en bra balans jämfört med “vanlig” färs som ligger rätt bra i sig själv

    (kronfågels kycklingfärs har under 5% fett i)

    • Ja precis, kyckling är magert kött, men gott! 🙂 Mycket smör till…

  • Tror det är kronfågel som har kycklingfärs. Alla ica maxi jag varit på har haft det iaf. Ligger oftast bland den färska kycklingen.

    • Tack… har nog aldrig tänkt på det förut! 🙂

  • Kycklingfärs är rätt vanligt här också. I alla fall i Norrköping… Jag har dock aldrig köpt det men det kanske man skulle göra.

    /Tommy

    • Har aldrig sätt det! Så märkligt… Kanske aldrig tittat efter det heller för den delan… Måste kolla! 🙂

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »