Kycklinghamburgare
I Norge kan man köpa kyckling köttfärs, och det är så gott att göra kycklingburgare (biffar) med denna färsen. Blandar färsen med ägg, kryddor och vitlök, stek i smör eller kokosfett…
Lägg i ett salladsblad, lägg på tomat, lök, ost, majonnäs och även bearnaisse är gott och bara att njuta därefter. Jag åt en och en halv… Mumms!
Tänk eko tror inte att det finns så mycket nyttigt i den färsen 😉
Vad tror du finns i den? Tänker alltid eko 😉
Det där såg väldigt gott ut 🙂 kycklingfärs såg jag på Coop på Nolgård om jag inte minns helt fel!
Förstått det att det finns överallt, jag har helt missat! God morgon yxskaft 😉
Tyvärr är ju kycklingfärs precis som kycklingfilé normalt väldigt magert, får sätta till betydligt mer fett för en bra balans jämfört med “vanlig” färs som ligger rätt bra i sig själv
(kronfågels kycklingfärs har under 5% fett i)
Ja precis, kyckling är magert kött, men gott! 🙂 Mycket smör till…
Tror det är kronfågel som har kycklingfärs. Alla ica maxi jag varit på har haft det iaf. Ligger oftast bland den färska kycklingen.
Tack… har nog aldrig tänkt på det förut! 🙂
Kycklingfärs är rätt vanligt här också. I alla fall i Norrköping… Jag har dock aldrig köpt det men det kanske man skulle göra.
/Tommy
Har aldrig sätt det! Så märkligt… Kanske aldrig tittat efter det heller för den delan… Måste kolla! 🙂