Tips på tillbehör av farska örter
Det här med färska örter är något speciellt. Jag skulle behöva ha mini-odlingar i köket! När de finns så är det gott, vackert och nyttigt – ändå har jag det för sällan! Måste bättre mig med det!
Bara att klippa örter i en sallad är riktigt gott!
Tips att använda örter till:
- Sallad
- Smoothie
- Matlagning
- Omelette
- Kokta ägg, majonnäs blandat med örter (koriander el. persilja)
- Med smör på kokta grönsaker
- I vatten
- I isbitar (till vatten, drinkar)
- Steka ihop med bacon
- På fröknäcke m ost
Ett tips om du odlar örter på sommaren är att göra örtsalt. ett gott grovsalt 2 vitlöksklyftor Oregano Timjan Salvia Rosmarin lite Libbsticka lägg de färska örterna vitlöken och salt i en matberedare. Förvara i kylskåp och du har färska örter länge.