Halloumispett med dipp
Bild: Monica Dart
Halloumispett med dipp är supergott, festligt och mättande.
Jag skivar och steker osten först, sen trär jag osten på grillspett och serverar med olika dippsåser. Festligt och en lättsam måltid eller snacks med barnen/gäster.
Dipp 1:
2 dl kokta kikärtor eller creme fraiche om du vill undvika kikärtor
1 dl koriander eller basilika
2 msk lime eller citronjuice (färskpressad)
2 msk olivolja
Salt o vitpeppar
Mixa med stavmixer
Grillad paprikadipp 2:
1-2 gul paprika (delad rensad o grillad i ugn)
1 dl små vita bönor (kan uteslutas)
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk cayennepeppar
Salt
1 dl créme fraîche
Mixa med stavmixer
Salsa eller bönsalsa
1 dl svarta bönor (kan uteslutas)
2 tomater, hackade
1 liten rödlök, hackad
1-2 lime, juicen
1 dl färsk koriander, hackad
Salt o peppar
Blanda ihop
Flera alternativ till dippsås:
- Hummus med extra creme fraiche
- Creme fraiche med koriander och rödlök (båda finhackade) och lime
- Tomatsalsa: tomater, rödlök, lime, koriander (bönor för den som vill)
- Majonnäs blandat med tomatpure och hackad rödlök och hackad gurka