Broccolisoppa m rostade solroskärnor
Otroligt gott, och bland de bästa sopporna min son någonsin ätit säger han (25 år) – känns som ett fint omdöme!
Broccolisoppa med rostade solroskärnor
1 broccolihuvud
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning, ekologiskt
1 gul lök, i klyftor
50 g smör
2 krm salt
1 krm vitpeppar
1 krm cayennepeppar
3 dl grädde
1 paket bacon, delad och knaperstekt/alternativt rostade pumpakärnor
- Dela broccolin i bitar och koka lätt i vatten med buljongtärning i några minuter.
- Smält smör i en stekpanna och fräs löken i ett par minuter. Lägg sedan över löken i kastrullen med broccolin.
- Mixa slät med stavmixer i det vatten som finns.
- Tillsätt kryddor och grädde och koka upp.
- Servera med knaperstekt bacon.
- Som alternativ till bacon kan du ta torrostad pumpakärnor, lägg pumpakärnor i en torr stekpanna på medelvärme, rör runt tills kärnorna får färg.
Viket bra recept odlar egen broccoli drunknar i skörd.
Men så roligt! Tack… Lycka till med soppan, den är supergod!
Verkar riktigt god! Måste testa!