Rosépepparbea! Wohooo!
Enkel rosépepparbeasås
1 skål
1 dl vitvinsvinäger
10 st svartpepparkorn
3 msk rosépeppar
1 liten gul lök eller 2 scharlottenlök
100 gram smör
3 äggulor
2 msk persilja hackad
salt och vitpeppar
Gör så här:
- Häll vinäger i en kastrull.
- Skala och skär löken i stora bitar och lägg i kastrullen tillsammans med svartpepparkorn och “smulad” rosepeppar.
- Rör runt och koka tills vätskan reduceras till hälften.
- Låt svalna något och sila av.
- Häll vätskan i en hög bägare/kanna.
- Lägg i äggulrona, och lite extra (1 tsk) rosépeppar och mixa med stavmixer.
- Smält smöret och låt det småkoka ett par minuter.
- Häll det heta smöret långsamt i bägaren medan du mixar med stavmixer.
- Krydda med persilja, salt och vitpeppar.