Mejerifri o god koriandernaisse

Jag försöker göra alternativa såser som är fria från mejerier och nötter. Jag undviker även ägg just nu, men någon äggula verkar funka ändå för min tarm. Här har jag gjort en koriandernaisse, nästan som majonnäs men ändå inte. Metoden är den samma.
Koriandernaisse
2 dl ca
En knippe koriander
2 äggulor
1,5 dl rapsolja
1 tsk vinäger
salt
I en bägare lägg koriander och äggulor och vinäger. Vispa med stavmixer.
Häll upp oljan i en liten kanna och använd tesked och droppa teskedsvis med olja i bägaren, droppar åt gången, samtidigt som du mixar med stavmixer. När du droppat hälften av oljan så kan du börja hälla i en tunn stråle. Mixa hela tiden med stavmixern, upp o ner i bägaren.
Smaka av med mera vinäger om det behövs.
Jag gjorde en salladstallrik så alla kunde bygga sin egen sallad, och till det hade vi stekt oxfiléstrimlor, kycklingstrimlor och räkor. Ett festligt sätt att bjuda på fräsch mat med mycket färg och goda såser.


pxu5sl