Dukning och ädelostsås!

2019-08-25 17:03     Kommentera    Kategori: Såser

Dukat upp till middag med några vänner. Salladsskålen i kistrall och de gröna glasen köpte jag på auktion nyligen. Älskar att gå på auktion och göra små fynd för en billig peng. 

Vi ska bjuda på grillat kyckling med ädelsostsås och blomkålsris. Doftar smarrigt! Kul med gäster, något vi gör för sällan nästan. Livet är fullt upp i vanliga fall men ibland så är det jättekul att fixa festmiddag med folk man gillar.

Fixar vidare, ja och förresten, ärtskott är supergott att toppa en sallad med och färsk persilja har jag blandat i salladen! Jag ringlar över lite ekologisk vinäger och olivolja, behöver inget mera.

Må bäst! Kramisar!

Ädelostsås (Anders påhitt)

6-8 portioner
2 paket kvibble ädelost lyx
5 dl creme fraiche
3 charlottenlök
50 g smör
1 gul paprika
salt och peppar

Gör så här
I en panna smält smör och fräs hackad charlottenlök i ett par minuter. Blanda ner creme fraiche, osten samt kryddor och koka upp. Låt sjuda i ca 10 minuter. Rör ner strimlad paprika och låt den blir varm. Servera med kyckling. Går även fint att röra ner strimlad stekt kyckling så blir det en smakrik kycklinggryta.

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »