Morgondos av resistent stärkelse
En matsked potatismjöl börjar jag varje dag med. Antingen att blanda i kallt vatten eller direkt i a-fil eller yoghurt.
Prebiotika (potatismjöl, bönor) behöver sin mat genom probiotika (fil, yoghurt, mjölksyrade grönsaker).
Därför är det bra att kombinera dessa för maximal effekt för tarmen.
Jag blandar potatismjöl i a-fil med lite egengjord granola! Men ibland tar jag bara potatismjöl med kallt vaten på morgonen. Till lunch o middag blir det bönor o syrade grönsaker.
Det är en hel vetenskap kring detta men jag känner mig fått kläm på helheten. Spännande är det!
Jag blir gasig av böner, har jag då för lite probiotika och bör fokusera på det eller måste de matas direkt?
Måste man äta bönorna ihop med probiotika? Gör dom ingen nytta annars? Tänker mest för viktnedgång…..
Ja och oftast får vi oss det ändå, men bra att vara medveten om vilka saker innehåller probiotika sen kan vi ge en extra skjuts… 🙂
Du behöver få i dig av de goda bakterierna för att den resistenta stärkelsen ska ha något att mata . Så ja det behöver du.
Se även till få i dig av andra livsmedel som innehåller probiotika som oliver, sparris vitlök, grönmögelost mm. Alla innehåller lite olika stammar av bakterier