Stekt färsk makrill med gräddig dill- och löksås

2010-02-05 9:16     Kommentera    Kategori: Recept

2 Portioner

2 Färska makrills fileér
Havssalt och vitpeppar
50 g smör

Krydda makrillen på båda sidorna, stek i smöret med skinnsidan neråt en stund, då är den lätt att vända sen. Efter ca 5 minuter vänd fileérna. Stek i några minuter.

Lyft ur fisken och gör såsen i samma i fettet som är kvar i stekpannan.

1 liten lök finhackad
1 dl dill finhackad
2 msk vinäger
2 dl grädde
vitpeppar

Stek löken i fettet i pannan, utan att bränna den. Häll i vinäger, grädde, peppar och blanda. Ha i dillen och låt småputtra med.

Servera gärna med Spanskpeppar- och blomkålsmos – ger en härlig färgklick.
Koka blomkål, skivad spanskpeppar i grädde. Mixa med mixerstav till mos. Mumsigt gott!

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »