Mättande o mustig LCHF kycklingsoppa!

2014-01-20 10:48     14 Kommentarer    Kategori: Kyckling, Soppa

IMG_1546

Mattias gör en supergod kycklingsoppa och jag har lovat receptet under några månader, sorry för att det har dröjt så! Här kommer den äntligen…

Matig LCHF kykclingsoppa
4-6 portioner

300 g Kyckling, strimlad (ca 2-3 fileér)
1 gul lök, hackad
100 g smör
4 tomater, skalade och delade i små bitar
1 l ekologisk kycklingbuljong o vatten (kan uteslutas)
1 tsp paprikapulver
1 tsk chillipeppar
1 tsk spiskummin
1 röd paprika, hackad
3 dl blomkål, riven eller finhackad
1 dl vitkål, strimlad
5 dl vispgrädde
salt och peppar

1. Bryn kyckling och lök i smör, tills de fått färg.

2. Krydda med paprikapulver, chillipeppar och spiskummin, stek ihop i några minuter.

3. Häll i kycklingbuljong/vatten, låt koka upp.

4. Tilsätt grönsaker och koka ihop i ungefär 10 minuter.

5. Häll i grädde och sjud under lock i 10 minuter till, salta och peppra. Låt stå och dra sig gärna i några timmar eller tills nästa dag!

KALL SÅS

Denna kalla sås är supergott att servera till soppan.

2 dl creme fraiche eller smetana
1 dl hackade örter, persilje, koriander och gräslök.
salt och vitpeppar

1. Blanda ihop och servera till soppan.

IMG_1542

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

14 Kommentarer + Kommentera

  • Denna soppa är helt fantastisk! Har gjort den flertalet gånger och kag tycker bara den blir godare och godare. Brukar ha naturell créme fraiche till och det är supergott! Smaskens!! Tack för att du delat med dig av receptet

    • Vad roligt att höra! Tack <3

  • Fantastiskt god soppa! Jag har gjort den tre gånger på en kort tid och den är nästintill beroendeframkallande. Jag använder litet större mängder spiskummin, paprika och chili än som anges i receptet, plus att jag har i några klyftor krossad vitlök, litet curry och en gnutta gurkmeja. Men den blir supergod, i synnerhet när den fått stå i kylskåpet en eller två dagar och smakerna fått mogna ihop – precis som receptet anger! Tack för receptet. Dessutom fortsätter ju vikten att gå ner tack vare lchf 🙂

  • […] på “supergod kycklingsoppa”, hittade en som skulle vara just det och gjorde min egen variant. Den blev riktigt bra och godare än vad den […]

  • Riktigt gott!! Använde Renée Voltair’s indiska buljong, lite tomatpuré och korianderblad också. Mmm!

  • […] på höjden Tisdag: Sesampanerade fiskpinnar m. blomkålsrisotto och tomatsmör Onsdag: Kycklingsoppa (Hämtad från Monique Forslund på Lifezone.se) Torsdag: Tikka Masala – fiskgryta Fredag: […]

  • Lagade soppan ovan med lite modifiering, hade ingen blomkål hemma, endast en tomat och ingen paprika och tog lite mindre kryddor.
    Den blev jättegod och smakrik och mättade bra. Nästa gång ska jag se till att ha alla ingredienser hemma 🙂

    • Perfekt att ta det man har! Härligt! 🙂

  • Fantastisk kombo av smaker men jag skulle nog inte bli mätt på 1/4-1/6 av satsen tror jag. Kanske är jag för glupsk

  • 4-6 portioner….? Låter i mesta laget…

    • Låter det som för mycket mat eller för många portioner? 🙂

  • Kyckling är ju såå gott! Det här ska jag absolut prova!

  • Ja detta låter definitivt som en grej som jag ska testa. Skriver genast in den i nästa veckas matmeny. Tack!

  • Mmmmumma! Ska absolut provlagas!

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »