Rosépepparbea! Wohooo!

2018-02-09 11:06     Kommentera    Kategori: Såser

Enkel rosépepparbeasås
1 skål

1 dl vitvinsvinäger
10 st svartpepparkorn
3 msk rosépeppar
1 liten gul lök eller 2 scharlottenlök
100 gram smör
3 äggulor
2 msk persilja hackad
salt och vitpeppar

Gör så här:

  1. Häll vinäger i en kastrull.
  2. Skala och skär löken i stora bitar och lägg i kastrullen tillsammans med svartpepparkorn och ”smulad” rosepeppar.
  3. Rör runt och koka tills vätskan reduceras till hälften.
  4. Låt svalna något och sila av.
  5. Häll vätskan i en hög bägare/kanna.
  6. Lägg i äggulrona, och lite extra (1 tsk) rosépeppar och mixa med stavmixer.
  7. Smält smöret och låt det småkoka ett par minuter.
  8. Häll det heta smöret långsamt i bägaren medan du mixar med stavmixer.
  9. Krydda med persilja, salt och vitpeppar.

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »