LCHF tomatsill – tips inför julen!

2016-12-18 16:32     2 Kommentarer    Kategori: LCHF Högtider

IMG_4852

TOMATSIL

ca 150 g inläggningssill som skall urvattnas
2 msk tomatpuré
1 dl tomatjuice
2 msk tapenade på soltorkadetomater
5 cm Purjolök finstrimlad
1 msk hackad rödlök
1 msk Kallpressad Olivolja
1 tsk Balsamvinäger eller rödvinsvinäger
Lite vitpeppar och flingsalt

  1. Låt sillen rinna av, dela sedan i bitar.
  2. Rör ihop tomatpuré, olja, tapenade och vinäger i en skål/burk.
  3. Krydda med salt och peppar.
  4. Rör ner purjolöksringar, rödlök och sillbitar.
  5. Låt stå kallt till nästa dag för bästa smakupplevelsen.
  6. Smaka av om Du vill ha mer kryddning.

IMG_4927

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

2 Kommentarer + Kommentera

  • Ska man ta sillen när den är urvattnad eller måste den läggas i en ättiks-/sockerlag först något dygn?
    Vad jag förstått i andra recept på t.ex. saffranssill och vitlökssill (i krämiga såser) ska sillen efter urvattning läggas i en sådan ättiks-/sockerlag först och sedan läggas i den krämiga såsen.
    Om man inte använder sig av ättiks-/sockerlagen, blir det inte en ganska salt sillinläggning?

    • Hej… jag köper 5 minuters sill o skjölver den MEN du kan m fördel köpa färsk eller frys (rensat) sill o lägga i lag först:
      200 g rensad sill
      ½ liter vatten
      1½ dl ättika, 12%
      1 matsked salt

      Ta bort skinnet.
      Skölj fisken, låt rinna av och blanda lagen och häll över.
      Låt marinera i 4–6 timmar eller över natt i sluten burk.
      Häll sedan bort lagen och låt fisken rinna av.

      Lycka till ❤️

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »