LCHF saffransmuffins & pepparkaksmuffins med frosting

2017-12-04 19:14     Kommentera    Kategori: LCHF Högtider

Jag utgick ifrån mitt gamla morotskaksrecept. Och det blev såååå otroligt gott – passande i adventstider och inför Luciafirande.

Bas för saffranmuffins och pepparkaksmuffins – tup Luciamuffins och mjuk pepparkaka!

Jag har gjort en dubbelsats (nedan), vill du göra mindre så halvera bara. En dubbelsat blev totalt 22 muffins.

Ingredienser:
8 ägg
2 tsk stevia (flytande)
2 dl pofiber
3 dl mandelmjöl
5 msk kokosmjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk vaniljessence
2 msk kanel
2,5 dl grädde
150 g smält smör
3 dl riven morot
2 dl hackade valnötter

Frosting (SÅÅÅÅÅ GOD)
120 g smält smör
150 g cream cheese (philadelphiaost)
150 g mascarponeost
1,5 tsk stevia, flytande
1 tsk färskpressad citronsaft

2 paket saffran
2 msk papprkakskryddor

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175grader.
  2. Vispa ägg poröst.
  3. Lägg sedan i alla ingredienser och rör om.
  4. Dela upp i två delar. Tillsätt saffran (spar lite till frosting) i den ena och papparkakskryddor i den andra.
  5. Häll i smeten i muffins formar (eller i en rund kakform med avtagbar kant).
  6. Grädda i 18-20min  nederst i ugnen, och låt sen svalna.
  7. Blanda alla ingredienser till frostingen och vispa med stavmixer tills den blir slät. I hälften av frostingen kan du ha i resten av saffran, ett halvt paket ungefär.
  8. Bred sedan frosting på muffinsen, dekorera.
  9. Ställ i kylen.
  10. Går bra att frysa 🙂

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »