LCHF Glögg, lite nytt! 2 olika variationer.

2017-11-25 18:01     Kommentera    Kategori: LCHF Högtider

LCHF saffransglögg med grapefrukt

  • 5 dl vatten
  • 1 klementin, skalad & uppklippt i bitar
  • 1/2 grapefrukt, pressad och skal
  • 5 nejlikor
  • 1 msk kardemummakärnor
  • 3 kanelstänger
  • 1 påse saffran
  • 1/2 tsk vaniljextrakt
  • 6 dl vitt torrt vin

Gör så här:

  1. I en kastrull blanda allt förutom vinet.
  2. Lägg även i grapefruktskalet i fem minuter, lyft sedan ur denna.
  3. Koka upp och sjuda i 5-10 minuter.
  4. Stäng av värmen och häll i vinet.
  5. Låt dra i 5 timmar alternativ över natten.
  6. Häll upp i en flaska och förvara i kylen.

LCHF Jordgubb- och bärglögg

  • 1 l vatten
  • 2 dl rödvin
  • 1 blodapelsin (clementin funkar eller apelsin) halverad och lätt pressad
  • 1 tsk kardemummakärnor
  • 4 kanelstänger
  • 2 dl björnbär (ellen andra bär)
  • 1 dl svarta vinbär eller blåbär
  • 1 kg jordgubbar
  • 1 tsk hela nejlikor
  • 1 flaska rödvin
  • (2 dl stark sprit, tex citron vodka kan man ha i för att spetsa lita – kan även helt uteslutas.)

Gör så här:

  1. För att göra en barnglögg/alkoholfri glögg är det bara att utesluta alkoholen och ta mera vatten.
  2. Lägg allt i en kastrull inklusive 2 dl vin. Spara övrigt vin och sprit till senare.
  3. Koka upp och låt koka ihop i ca 15 minuter.
  4. Stäng av värmen och tillsätt alkoholen.
  5. Låt vila ihop i kastrullen i 5 timmar, eller över natten.
  6. Sila av och häll upp i flaskor och ställ i kylen.
« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »