LCHF paté och citrusglaserad lök

2016-12-26 8:26     Kommentera    Kategori: LCHF Högtider

IMG_7567

8-10 portioner

1 gullök, hackad1 rödlök, hackad
1 stor vitlöksklyfta, pressad
1 paket bacon, finhackad
450 g kycklinglever
1 knippe persilje
1 tsk torkad dragon
50 g smör
1,5 dl vispgrädde
salt
vitpeppar
cayennepeppar
1 tsk kryddpeppar, mortlad
2-4 st enbär, mortlad
150 g smör, rumstempererat
2 msk cognac (kan uteslutas)

Gör så här:

  1. Smält 50 g smör i en stekpanna och fräs löken.
  2. Ta ur löken och lägg i en bunkte. Stek bacon och lägg över i bunken med löken. Spara några bitar till garnering.
  3. Stek levern i samma stekpanna, tillsätt mera smör vid behov. Stek i ca 10 min, så levern blir precis genomstekt.
  4. Lägg över levern i bunken och tillsätt övriga ingredienser.
  5. Mixa slät med stavmixer eller i en matbredare.
  6. Ta fram en form (brödform funkar fint) och klä formen i plastfolie.
  7. Lägg smeten i formen och täck med plastfolie, ställ i kylen över natten.

Citrusglaserad lök

1 stor rödlök, skivad
1 msk rapsolja
1 msk färskpressad citronjuice
1 msk färskpressad apelsinjuice
1 msk äppelcidervinäger
salt, vitpeppar och lite kanel och nejlikakrydda
1 tsk rivet skal från apelsin och citron

Gör så här:

  1. Stek löken i olja i en kastrull.
  2. Tillsätt citrusjuicerna, vinäger och kryddor.
  3. Fräs under omrörning i några minter.
  4. Tillsätt citrusskal på slutet och häll över i en tätsluten burk.
  5. Servera tillsammans med leverpatén.

IMG_7568

IMG_7552

IMG_7588

Recepten är inspirerade från LCHF magasinet och Anna Aobadia och ändrat lite efter tycke o smak.

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »