Snygg kant på LCHF kycklingpaj (o recept)

2017-06-29 10:52     Kommentera    Kategori: Kyckling

Till dotterns kalas gjorde jag LCHF kycklingpaj! Jag la ut en bild på instagram o fick frågan om hur kanten kan bli så fin.

När jag blandat ihop pajdegen så pressar jag ut den i formen (löstagbar kant). Jag använder mig av en 3 l fryspåse som jag stoppar handen i. Sen trycker jag ut degen så den kommer högt upp på kanten.

Denna var en LCHF kycklingpaj:

Pajbotten:

50 g smör

2 dl mandelmjöl

1 dl sesamfrön

1 msk fiberhusk

1 ägg

Salt o rikligt med cayennepeppar

Gör så hör:

  1. Värm ugnen till 200 grader. Grädda pajskalet i 10 minuter, eller tills gyllenbrun!
  2. Dra ner värmen till 180 grader… Lägg i fyllningen nedan och grädda i ugnen ca 30 min.

Fyllning:

4 ägg

3 dl riven ost

1 hackad lök

2 dl majonnäs

2-3 kyckkingfileer delade i små cm stora bitar o stekt i smör med kryddor

1 pkt fetaost

Cocktailtomater

Gör så här med fyllningen:

  1. Blanda ihop ägg, ost, lök & majonnäs. (Det går att även blanda i kycklingen här).
  2. Lägg den blandade fyllningen i den gräddade pajskalet.
  3. Peta ner kycklingbitarna i smeten.
  4. Smula över större bitar fetaost o peta lite ner också.
  5. Dela tomaterna och lägg överst.
  6. Gratinera i ugn i ca 20-30 min – pajen ska bli fast.

Servera med sallad!

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »