LCHF Risotto / Blomkålsrisotta

2018-11-25 16:20     Kommentera    Kategori: Kyckling, LCHF Högtider

Risotto är en av mina ‘all-time-favourites’! Älskar risotto – och så glad att det går att göra på LCHF-vis! Supergott på alla sätt. Hela familjen ÄLSKAR denna rätt, jag fyrdubblar typ receptet som räcker till alla barnen (5 st) och deras partner! Stora familjen… Men ack så gott! Här kommer den:

BLOMKÅLSRISOTT

4 port

5 dl blomkål riven
1 schalottenlök eller gul lök
1 vitlöksklyfta
50 g smör
2 dl vitt vin
1 äggula
5 dl grädde
TOPPING:
2-3 kycklingfileér, strimlade och stekta
1 pkt fetaost, smulad
Jätteräkor, mängd efter tycke

  1. Smält smöret i en stekpanna.
  2. Hacka löken, pressa vitlöken och fräs i smöret.
  3. Häll i vinet och koka upp, sjud i 5 minuter.
  4. Lägg i den rivna blomkålen.
  5. Tillsätt först hälften av grädden och låt puttra i 5–10 minuter så att grädden tjocknar. Blir det för torrt, häll i mera grädde.
  6. Ta av värmen och rör ner äggulan.
  7. Blanda i kyckling och räkor och låt bli genomvarm.
  8. Smula slutligen över fetaosten.
« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »