LCHF grillad hel kyckling

2013-10-10 16:27     2 Kommentarer    Kategori: Kyckling

20131010-114224.jpg3-4 portioner

1 hel kyckling
1 citron (i flera klyftor)
8 charlottenlökar
blandade grönsaker, blomkål, rättika, svamppaprikapulver
salt och peppar
dragon
korianderpulver
ingefära
currypulver
chillipulver
pressad vitlök eller vitlökspulver
(andra favoritkryddor…)
1-2 dl rapsolja
stekpåse

Värm ugnen till 180°CKrydda kycklingen på undersidan med kryddorna, strö jämnt lager över med varje kryddsort, och pressa över lite vitlök. Lägg kycklingen sedan i ugnspåsen på ungsplåt och krydda ovanpå på samma sätt. Lägg halva citronen och några charlottenlök i kycklingen. Lägg resten och övriga grönsaker runt om kycklingen (i påsen). Fördela oljan över alltihopa och stäng igen påsen med medföljande spänne. Gör ca 7 hål på ovansidan av påsen med sax eller vass kniv. Ställ plåten mitt i ugnen och stek den i ca 60 minuter, kan vara längre om så önskas.
Om du vill ha mera krispig yta, ta ur ugnen på slutet och riv försiktigt upp påsen på ovansidan och ställ tillbaka plåten i ugnen. Sätt ugnen på grillfunktion och grilla tills ytan får önskad knaprig konsistens.

Flytta sedan över kycklingen och grönsakerna på serveringsfat, hälls skyn i en kastrull och tillsätt 2 dl crème fraiche eller grädde för att göra en underbar god sås!

Mumsigt!

 

20131010-114237.jpg

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

2 Kommentarer + Kommentera

  • Jag gör kyckling i lergryta flera gånger i månader och det är ju såååå gott. En favoriträtt i hela familjen faktiskt. Har du provat det?

  • Åh det är ju såå gott med kyckling! Tack för receptet!

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »