God kycklingwok a’la LCHF 

2017-08-02 17:10     Kommentera    Kategori: Kyckling

Att vara ihop med en matkreatör är verkligen rena lyxen… Här gjorde Anders en gudomlig god kycklingwok till hela familjen – alla tyckte det var fantastiskt gott! Vi gjorde en dubbelsats för att ha kvar lite rester till lunch, men det gick ju inte (blev knappt något kvar!).

Kycklingwok
4 portioner

4 kycklingfiléer
1 mellanstor vitkålshuvud, strimlad
1 purjolök, strimlad
1-2 röda chilin
1/2 tsk sambal oelek
olja att steka i
salt, vitpeppar,
0.5 tsk cayennepeppar
1 tsk ingefärakrydda
2 msk sesamfrön
2-3 msk vinäger
3 msk soya (om du äter det)

Gör så här:

  1. Strimla kycklingen, lägg i bunke och tillsätt soya, sesamfrö samt lite sambal oelek.
  2. Strimla vitkål och purjolök, finhacka röd spansk peppar samt färsk korriander.
  3. Hetta upp wokpannan och tillsätt olja, när den nått en hög temeperatur, lägg i kycklingen, när den är nästan genomstekt, tillsätt grönsakerna.
  4. Woka tills klart, grönsakerna bör ha lite färg och krispighet kvar.
  5. Tillsätt kryddor.

Save

Save

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »