Köttgryta med koriander & persilje

2012-11-30 12:06     4 Kommentarer    Kategori: Kött / Fläsk / Korv

200 g koncentrerad smör/smör/kokosolja
500 g grytbitar
2 lök
5 champinjoner
7dl vatten
3 grovt skurna vitlöksklyftor
1 fänkål, hackad
1 msk paprikapulver
3 msk worcestshire sauce
1 msk torkad koriander
1 tsp mald muskotnöt
2 tsk flingsalt
1 tsk nymald svartpeppar
1 msk tomapuré
3 dl grädde
2 dl smetana eller creme fraiche
ca 10-15 brysselkål
1/2 broccolihuvud, i bitar
1 knippe hackad färsk koriander
1 knippe hackad färsk persilje

Smält oljan/smöret i en gryta, järna järngryta. Bryn köttet och lägg sedan i lök och svamp. Stek i några minuter i fettet. Tillsätt vatten och kryddor samt fänkål och låt puttra i ca 40 minuter… Tillsätt grädde och smetana samt brysselkåk och broccoli och puttra i ytterligare 30 minuter (minst). Klipp i de färska kryddorna och blanda väl. Låt grytan småkoka i 30 minuter till… Smaka av.
Servera och njut!

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

4 Kommentarer + Kommentera

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna en kommentar tillMonique Forslund

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »