Höstgryta a’la LCHF

2017-10-24 13:50     Kommentera    Kategori: Kött / Fläsk / Korv

Höstgryta, mättande och smakrikt LCHF gryta

4 port
600 g grytbitar
2 lök
100 g smör
vatten så det täcker köttet
2 msk tomatpuré
1 msk worcestershiresås
2 msk rödvinsvinäger
1 dl rödvin
5 soltorkade tomater, strimlade
10 champinjoner, delade
1 tsk ingefärakrydda
1 tsk korianderkrydda
salt och svartpeppar
cayennepeppar
1 tsk paprikapulver
2 msk dijonsenap
1 knippe färsk fransk dragon, hackad
5 dl grädde
1 dl Philadelphiaost

Gör så här:

  1. Bryn köttet i smör i en gryta i omgångar och lägg över på en tallrik.
  2. När allt är brynt lägg köttet i grytan och tillsätt vatten, vin, tomatpure, vinäger, worcestershiresås så att köttet blir täckt.
  3. Låt sjuda på låg värme i 1 timme, häll på mera vatten vid behov, det ska inte koka torrt.
  4. Krydda och häll på grädde och rör i philadelphiaost.
  5. Sjud i ytterligare 40 min.
  6. Servera med t.ex. blomkålsmos eller blomkålsris och sallad.
« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »