Hemgjorda köttbullar med svampsås

2017-11-06 17:40     Kommentera    Kategori: Kött / Fläsk / Korv

Egna hemgjorda köttbullar är ju så gott. Lite pyssel att få till, och oj vad fort det tar slut. Har du yngre barn så kan du engagera dem här och be de rulla!! 🙂

LCHF köttbullar

4-6 portioner

1 kg köttfärs (ej blandfärs)
1 stor gullök finhackad
1 bit (ca 10 cm) purjolök finhackad
1 msk vitpeppar
1 tsk cayennepeppar
1 tsk spiskummin
1 tsk worcestershiresauce
2 dl riven ost, gärna parmesan
2 dl smetana/creme fraiche (plust 2 dl till för att göra en svampsås)
Rikligt med smör att steka i.

Gör så här:

  1. Blanda alla ingredienser till köttbullarna i en bunke.
  2. Rulla köttbullarna i önskad storlek.
  3. Smält smör (gärna koncentrerad smör alternativt kokosolja som tål hög värme under längre tid) i en stekpanna.
  4. Stek köttbullarna ett par minuter runt om, ca 5 minuter totalt beroende på storlek.
  5. Fyll inte hela stekpannan utan låt det finnas ‘luft’ mellan köttbullarna. Lägg över i en form med lock och stek övriga köttbullar.
  6. Servera med broccoli eller blomkålsmos.

Svampsås

1 paket/200 g champinjoner eller annan svamp
50 smör
1 tsk worcestershiresås
salta
1 msk nymalen svartpeppar
2 dl creme fraiche

Gör så här:

  1. Smält smör i en stekpanna, eller använd pannan efter köttbullarna.
  2. Skiva svampen och stek i smör, gärna så det blir en krispig yta på svampen.
  3. Rör i svartpeppar och stek ett par minuter.
  4. Tillsätt övriga ingredienser och låt puttra några minuter.

Save

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »