Gryta över eld

2016-12-01 16:35     Kommentera    Kategori: Kött / Fläsk / Korv


Min pappa är verkligen grillexpert! Här fixar han en så kallad ‘potjiekos’ (Afrikaans). En järngryta som står/hänger över glödande kål i 3-5 timmar, beroende på mängden mat och storleken på grytan.

Köttet läggs i först och bryns i smör, sen lök… En stund därefter läggs in olika grönasker, precis så i lager. Man rör inte runt eller om någonting. På med locket, lite kål på locket också som byts ut hela tiden mot varma kål som ligger bredvid. Det här är ett 3-5 timmars jobb. Elden med ved, hålls i gång hela tiden så att det finns nytt o varmt kål att fylla på med.

Gissa om det smakade gott?

Save

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »