Stuvade bönor – mycket god tillbehör

2017-12-28 9:06     1 Kommentar    Kategori: Grönsaker / Sallad

Väldigt likt de bruna bönorna jag gjorde till julbordet och till fläsk & bruna bönor… Nu tog jag lite blandade bönor bla. mungbönor som jag tidigare hade blötlagd och kokt.

Sen la jag bönronra i en kastrull, hällde på grädde så det täckte bönorna, i med ättika (12%), salt och peppar och lite soja av bra kvalitet. Låt det sjuda på svag värme i ca 3 timmar så grädden blev tjock och krämig. Jag rör om då och då. Det tar lite tid men är inte betungande, rätt enkelt om man är hemma. Alternativt tänker jag att en krockpot skulle funka bra!

LCHF stuvade bönor

4 dl bönor, kokta

5 dl vispgrädde

salt, cayennepeppar, vitpeppar

1,5 msk ättika, 12%

1 tsk soja

ev. 1 tsk honung (kan uteslutas)

Save

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

1 Kommentar + Kommentera

  • Detta recept ska sparas! Älskar bruna bönor med fläsk

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »