Stuvade bönor – mycket god tillbehör
Väldigt likt de bruna bönorna jag gjorde till julbordet och till fläsk & bruna bönor… Nu tog jag lite blandade bönor bla. mungbönor som jag tidigare hade blötlagd och kokt.
Sen la jag bönronra i en kastrull, hällde på grädde så det täckte bönorna, i med ättika (12%), salt och peppar och lite soja av bra kvalitet. Låt det sjuda på svag värme i ca 3 timmar så grädden blev tjock och krämig. Jag rör om då och då. Det tar lite tid men är inte betungande, rätt enkelt om man är hemma. Alternativt tänker jag att en krockpot skulle funka bra!
LCHF stuvade bönor
4 dl bönor, kokta
5 dl vispgrädde
salt, cayennepeppar, vitpeppar
1,5 msk ättika, 12%
1 tsk soja
ev. 1 tsk honung (kan uteslutas)
Detta recept ska sparas! Älskar bruna bönor med fläsk