LCHF matig äggrätt
Det här gjorde vi igår, jättegott och mättande! Och idag: matlåda. Jag tog lite av det som fanns i kylen och det blev en äggröra av sort med en ‘twist’.
3 port
5 sparrisar, i 2 cm bitar
1 rödlök, skivad
1 gullök, skivad
1/2 purjolök, skivad
2 charlottenlök, delad
50 gram smör
1 msk tomatpuré
1/2 blomkål, tunnt skivade bitar
salt, peppar, cayennepeppar, vitpeppar (efter smak, rikligt med cayenne)
1 citron, saften
6 ägg, de var ganska små
2 dl creme fraiche
- Smält smör i en stekpanna och fräs sparrisen i några minuter.
- Tillsätt all lök och fräs med ytterligare några minuter.
- Gör en ‘grop’ i mitten och lägg i tomatpuré, stek den lite där så den ‘svettas ur’, blanda ihop det som är i stekpannan med tomatpurén sen.
- Tillsätt blomkålen och stek i några minuter, ca 5-7 och krydda efter smak samt pressa i citronjuicen.
- Blanda ägg med creme fraiche i en seperat skål, häll sedan i stekpannan och rör runt.
- Servera! Vi serverade med smetana och avokado.