Festlig bönsallad – bra resistent stärkelse
En smakrik och festlig bönsallad som ett tillbehör eller som en måltid som den är eller ihop med t.ex. grillat kyckling.
2-4 portioner
1 charlottenlök, delad
1 röd chili, delad
½ knippe färsk koriander
2 lime, juicen
½ dl olivolja
salt
2 dl svarta bönor
2 dl kidneybönor
150 g hericot verts
1 rödlök, tunnt skivad
sesamfrön
Gör så här:
- Mixa charlottenlök, chili, koriander, limejuice, olivolja och salt med stavmixer till en slät dressing.
- Koka hericot verts i lättsaltat vatten i 1-2 minuter och skölj sedan i kallt vatten.
- Lägg bönor och hericot verts på ett fat och lägg på löken. Strö sedan sesamfrön ovanpå och häll dressingen över.
- Alternativt kan du lägga de svarta och kidneybönorna i dressingen över natten och så de får gotta till sig i smakerna. Servera sedan som ovan.
- Ringla gärna över lite olivolja innan servering.
Etiketter:LCHF, Resisten stärkelse