Festlig bönsallad – bra resistent stärkelse

2017-10-07 18:10     Kommentera    Kategori: Bönor, Grönsaker / Sallad

En smakrik och festlig bönsallad som ett tillbehör eller som en måltid som den är eller ihop med t.ex. grillat kyckling.

2-4 portioner
1 charlottenlök, delad
1 röd chili, delad
½ knippe färsk koriander
2 lime, juicen
½ dl olivolja
salt
2 dl svarta bönor
2 dl kidneybönor
150 g hericot verts
1 rödlök, tunnt skivad
sesamfrön

Gör så här:

  1. Mixa charlottenlök, chili, koriander, limejuice, olivolja och salt med stavmixer till en slät dressing.
  2. Koka hericot verts i lättsaltat vatten i 1-2 minuter och skölj sedan i kallt vatten.
  3. Lägg bönor och hericot verts på ett fat och lägg på löken. Strö sedan sesamfrön ovanpå och häll dressingen över.
  4. Alternativt kan du lägga de svarta och kidneybönorna i dressingen över natten och så de får gotta till sig i smakerna. Servera sedan som ovan.
  5. Ringla gärna över lite olivolja innan servering.

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »