Egen kimchi

2017-08-27 14:55     Kommentera    Kategori: Grönsaker / Sallad


Bild: Monica Dart / Monique

Nu har jag gjort min egen kimchi – och det doftar ljuvligt!!! Tack till min kära man som hjälpte till att hacka och massera grönsakerna (jag gillar inte att få mina händer geggiga)…

Så här gjorde jag:

Kimchi

Ca 2 liter
1 savoykålshuvud
8-12 rädisar
1 stor rättika
1 stor morot
7 salladslök
2 singel vitlök eller 6 klyftor
3-4 färska chilin
1 stor bit färsk ingefära (ca 4 msk)
1 knippe färsk koriander (kan uteslutas)
4 msk salt utan jod

Gör så här:

  1. Alla grönsaker ska finhackas eller rivas, för hand eller i matberedare.
  2. Lägg alla ingredienser i en stor bunke och strö över saltet.
  3. Massera grönsakerna med saltet i ca 10 minuter.
  4. Låt vila i 15 minuter och massera en gång till i ytterligare 5 minuter. Saltet drar fram vätskan.
  5. Lägg över i tätslutande glasburk, helst en med gummiring.
  6. Pressa ner kimchink för att få bort luftbubblor. Grönsakerna ska hamna under vätskan.
  7. Stäng burkarna och ställ på ett ljummet ställe i 4-5 dagar.
  8. Det kan behövas luftas någon gång om dagen.
  9. Smaka av efter 4 till 5 dagar och ställ sedan i kylen.
  10. Håller sig i 2 månader oöppnad och 1-2 veckor öppnad.

Save

Save

Save

Save

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »