Butternutpumpa i ugn

2017-04-04 11:26     Kommentera    Kategori: Grönsaker / Sallad

Butternutpumpa är något jag har växt upp med i Sydafrika. Det är så otroligt gott, lite för sött och för många kolhydrater för att vara strikt LCHF, men helt ok under liberal. Och jag äter den någon gång ibland. Supergott till grillat – vilket var fallet här. Premiärgrillning och då vill jag ha butternut till maten.

Det enklaste sättet att göra är att dele den i mitten, gröpa ur kärnor och lägga med insidan nedåt i en ugnsform. Häll i någon cm med vatten och ställ mitt i ugnen på 180° i ca 40 minuter. Efter det la jag den i folie och ställde på grillen också i ca 15 minuter (inte nödvändigt).

Sen är det bara att enkelt gröpa ur ‘köttet’ och ha på en rejäl klick smör och ev krydda med salt o peppar.

Den är ganska svår att skala om man vill tillaga i kastrull, så för mig är detta det mest enkla sättet. Så gjorde alltid mamma när jag var liten (och gör än).

‘Vanlig’ pumpa innehåller ca 4g/100g kolhydrater vilket är ju helt ok…

Butternut innehåller ca 10g/100g kolhydrater – ganska mycket, så ät liten mängd! Men toppen bra för barnen så klart och de som inte är så strikta.

Save

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »