Bättre med sötpotatis (?)

2017-04-18 11:59     5 Kommentarer    Kategori: Grönsaker / Sallad

Hemma hos oss är det sötpotatis som jag gör till barnen. De föredrar det över vanlig potatis, och jag har ‘hört’ att det är bättre än vanlig potatis, men hittar ingen tydlig förklaring till det. Någon som vet? Jag har hört flera som säger att det höjer inte blodsockret på samma sätt (lika mycket) som potatis, ändå är det mera kolhydrater i sötpotatis. Kan det vara stärkelsen, att det finns mer i ‘vanlig’ potatis?

Sötpotatis är proppad med antioxidanter, vilket gör den till ett bättre val jämfört med den vanliga potatisen. Den är också C- och E- vitaminrik, innehåller betakaroten och mineraler som koppar, kalium och järn.

Till grillat gör jag oftast sötpotatis till familjen iaf.
Då klyftar jag sötpotatisen (skalet kvar), häller på olja, skivad vitlök, salt och peppar. I ugnen i 40 min! 180 grader o sen 10 min (ca) under grill! 

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

5 Kommentarer + Kommentera

  • 40 minuter i ugnen men hur många grader?

    • Tack… nu står det med!

      • Tack själv! Blev ju så sugen på att prova. :)

  • Jag som får onda och stela leder bara 30 min efter jag ätit ”vanlig” potatis reagerar inte alls på sötpotatis

  • Även Magnesiumrik!

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »