Bankad brysselkål i ugn

2017-12-25 13:59     1 Kommentar    Kategori: Grönsaker / Sallad

Mycket gott, bankad brysselkål med ost som gratineras i ugn. Jag såg ett inlägg på facebook, ett klipp, med detta men kommer inte ihåg vart (för att länka). Jag blev inspirerad och gjorde en egen variant:

Bankad brysselkål i ugn
1 påse färsk brysselkål
Olivolja
salt, cayennepeppar, vitpeppar
lite ingefärskrydda
1 dl persilja, finhackad
1-2 vitlöksklyftor, pressade (kan även uteslutas)
2 dl riven mozzarella
1 dl riven parmesan eller cheddar eller annan smakrik ost

Gör så här:

  1. Rensa brysselkålen från de yttre bladen och koka i ca 7-10 minuter (beroende på storleken) i saltat kokande vatten.
  2. Häll av och lägg i isbad eller skölj länge under kallt vatten.
  3. Lägg brysselkålen på en skärbräda och ‘krossa’ med bottensidan av en glasburk. Jag pressar hårt så kålen blir tillplattad.
  4. Lägg i en ugnsform och häll över oljan och tillsätt kryddor. Blanda runt.
  5. Strö över osten och lite extra cayennepeppar eller smoked paprikapulver på toppen.
  6. Gratinera i ugn, 180°C i 20 minuter ungefär.

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

1 Kommentar + Kommentera

  • Hej. Lagade iordning denna rätt ikväll och den blev verkligen jättegod. Mannen älskade den. Hälsningar, Anna

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »