Burgare o solnedgång
LCHF burgare är så otroligt gott. Inte att underskatta, och på egna biffar gjort på ekologiskt nötkött…
4 biffar
500g färs
2 ägg
0,5 dl vispgräddesalt, vitpeppar, svartpeppar
muskotnötkrydda
korianderkrydda
cayennepeppar
spiskummin
Blanda ihop allt och pressa ut stora biffar. Fördelen med nötfärs (eller lamm) är att det behöver inte vara genomstekt (som det bör va om det är blandfärs). Detta är anledningen till att jag gör aldrig biffar på blandfärs. Jag gillar mina biffar mera åt det blodiga hållet. Saftigt och gott!
Vi la ut folie på grillen först så att biffarna kunde få en bra och fast yta. Sen tog vi bort folien och låt biffarna få en härlig gtillyta.
Till biffarna blev det guacamole, ostskivor, tomat, lök och allt stoppades i ett stort salladsblad!
J
Gott det ser ut 😀
Tack… det var supergott! 🙂