Rostade kanelkikärtor – probiotika & prebiotika

2018-01-21 12:04     Kommentera    Kategori: Bönor, Frukost

Det här med prebiotika och probiotika vet vi är bra och viktigt för kroppen och tarmen. Resistentstärkelse hjälper många med både viktminskning, välmående, immunförsvar och klimakteriet.

Varje morgon tar jag ca 1 dl filmjölk med 1 msk potatismjöl, men tänkte nu testa med rostade kikärtor (prebiotika) till filen (probiotika) samt lite potatismjöl. Jag rostar kikärtor med kanel och kardemumma, nästan lite bullar känsla, doft iaf! De kan även ätas som är, som fika/snax…

Kryddor kan vara av det salta slaget:
Peppar, salt, spiskummin, cayennepeppar

Åt det ‘söta’ hållet:
Kanel, kardemumma, vanilj

Så här gjorde jag:

2 dl färdigkokta kikärtor – antingen ekologiska på tetra eller egen kokta.
1-2 msk olja (kokos/raps)
1 tsk Kryddor – kanel, kardemumma
1/2 tsk Vaniljessence

* Torka av kikärtorna ordentligt efter de legat i durkslag
* Lägg i en fryspåse o blanda med olja o kryddor
* Strö ut på ugnsplåt med bakplåtspapper
* Rosta i ugn 180 grader ca 50 min, rör runt ibland
* Jag stängde av ugnen och låt plåten vara kvar på eftervärme i ytterligare en timme
* Svalna och förvara kallt i kyeln

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »