Minimatmuffins – munsbitar!
Jag gjorde mini-matmuffins. De blev riktigt bra! Lagom att ta en som en munsbit. Perfekt att packa ner i matsäck, ha i frysen och ge barnen till mellis.
12 mini MUFFINS
1 msk smör eller kokosolja
4 ägg
1 dl vispgrädde
salt och peppar
1 krm cayennepeppar
2 dl riven ost
Fyllningsförslag:
Bacon och lök
stekt tärnad bacon (1/2 paket)
1 gul lök, hackad och stekt i smör
(stek ihop i smör i en stekpanna)
Fetaost och tomatSmula ner lite fetaost i muffinsformarna
Dela tomat och lägg några bitar i formarna
Svamp och lök
Dela och stek svamp och lök i smör, lägg sedan i muffinsformarna
Gör så här:
- Värm ugnen till 180 grader.
- Blanda ägg, grädde, kryddor och osten i en bunke.
- Smör en minimuffinsform (eller dubbelmängd till stora muffins)
- Lägg den önskade fyllning i varje muffinsform.
- Fördela smeten i formarna, riv gärna lite extra ost på toppen.
- Grädda i ugnen i 10- 20 minuter.