LCHF valnötsbröd – så gott! Som bröd!

2019-01-03 16:23     1 Kommentar    Kategori: Bakverk/Desserter, Frukost, Mellanmål / Snax / Fika

Supergoda valnötsfrallor! Basen är bönbrödet och originalreceptet på bönbröd är från Carita @caritasfotomat
Jag har gjort om lite och här är resultatet:

FRALLOR

4 ägg
1 paket eller 3,5 dl kikärtor och/eller bönor (kidney, vita, bruna…)
1 dl kikärtsmjöl
2 msk fiberhusk
2 msk äppelcidervinäger
1 tsk havssalt
1/2 tsk vaniljextrakt
2 tsk bakpulver
1 dl valnötter, grovt hackade
1/2 äpple tärnad i små bitar

Gör så här:
  1. Värm ugnen till 200°C.
  2. Skölj av bönorna i kallt vatten.
  3. Lägg ägg, bönor, kikärtsmjöl, fiberhusk, vinäger, vanilj och salt i en bunke och mixa allt med stavmixer.
  4. Strö över bakpulver och blanda ihop.
  5. Rör i nötter och äpple.
  6. Forma 6 st bollar med blöta händer och lägg på bakplåtspapper och platta till något (så breda du vill ha).
  7. Om du gör bagels, stoppa ner en tesked i mitten och vrid runt den så det blir ett hål. Snygga till kanten med ett blött finger.
  8. Grädda i ugn i 25 – 30 minuter.
  9. Låt svalna på galler.
  10. Går bra att frysa.

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

1 Kommentar + Kommentera

  • Fantastiskt goda. Jag har lite svårt med kikärtsmjöl, tycker det ger en viss bismak. Men här kändes det inte alls. God smak av valnöt och äpple bara. Jag hade bara frysta äpplen men det gick också, halvtinade.
    Mums!
    Tack!

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »