LCHF scones, nytt recept! MUMS!
6 scones
1 ägg
1 dl creme fraiche
1 msk vatten
1 msk fiber husk
1 msk solroskärnor
2 dl mandelmjöl (eller sesammjöl, eller hälften hälften)
nypa sal
1 tsk bakpulver
- Värm ugnen till 180°C
- Blanda ihop ägg, creme fraiche och vatten.
- Lägg i övriga ingredienser och rör tillsammans.
- Forma scones med händerna, min smet är rätt torr, så det fungerar bra att forma.
- Lägg sconesen på bakplåtspapper på ugnsplåt.
- Grädda i ugnen 15-20 min
Servera rikligt med smör/bregott och gärna ost och paprika/tomat. Supergott!
Hur många kolhydrater är det i en sån här sats? och per scone? Tack igen.
Tack finaste du/ni som har delat receptet! Du räddade mitt brödsug. Jag försöker köra så strikt lchf jag kan och det går jättebra men ibland söker jag efter bröd liknande grejer till frukost högst en gång i veckan så detta är fantastiskt.
Hur många kolhydrater är det i en sån här sats? och per scone? Tack igen.
Mvh Malou
Smeten blir lös, ‘men låt den stå 5 min så blir den perfekt! Tack för receptet!
Hej!
Bakade dina scones i dag. Väldigt goda. Bakade en sats till men bytte ut 1/2 dl mandelmjöl med 1/2 dl chiamjöl. Hade i valnötter istället för solroskärnor och gräddade 25 min vid 170 varmluft. Blev lite grövre och supergoda
Tack Monique! Just vad jag sökte efter och ska testa receptet.
Det står ju 1 msk fiberhusk i receptet så vad menar du då Katarina ??
Jag tror att du har skrivit fel i receptet.
Det bör vara 1 matsked fiberhusk och inte 1 tesked. Det är därför degen blir så lös.
Tack. Kram
Bra tack! 🙂
Nu har vi gjort sconsen två gånger. De är goda men degen är väldigt lös. Är du säker på att mängden mjöl är rätt?
Riktigt goda. Testade att byta ut hälften av mandelmjölet mot pofiber. Funkade lika bra. Däremot blir det ingen färg på 15-20 minuter. Även om jag har inne dom längre så blir färgen inte ens i närheten av hur dom ser ut på bilden. Ska det kanske vara 180 grader varmluft?
Härligt! Jag älskar dessa… 🙂 Trevlig helg!
Riktigt goda!! Körde med mjölkfri havre creme fraiche, o hoppade fröna då barnen inte är så förtjusta i det. Gjorde riktigt stor sats, o blir det över så rekommenderar jag att dela o rosta lätt i brödrosten dagen efter blev super goda!!
Jag har inget mandelmjöl vad tror ni om kokosmjöl? Det borde väl funka det med 🙂
Ska man ha 2 ägg till dubbelsats?
Det tycker jag! 🙂
Supergoda!! Jag fyller på med lite mer frön som linfrö och pumpakärnor
Härligt att höra! Mumma verkligen!
Det är cirka 175 kcal per scones om du gör sex stycken på denna smet.
Hur många kalorier blir det i en portion ca?
Hoppas de sväller
Gott!!
Testade dessa till frukost idag. Så gott att variera med! Funderade oxå på mjölkfritt, hade ändå ingen crème fraîche hemma, så jag använde kokosgrädde. Gick alldeles utmärkt!
Hej! Dessa ser supermumsiga ut! Tyvärr är jag sockerberoende och klarar jag inte av mejeriprodukter, så undrar om man kan byta ut creme fraiche till något mjölkfritt alternativ?
Tack för alla dina sconestips!
Hm mjölkfritt… kan philadelphiaost funka, eller mascerponeost?
Min smet blev ganska lös, men jag klickade ut dom med en sked, som någon annan skrev här:) Dom smakade väldigt gott!!
Så bra! 🙂
Jag är säker på att det är någon måttenhet som inte stämmer. Kanske solrosfröna? 1 msk skall väl antagligen var 1 dl?
Min smet blev precis som ovanstående kommentatörers mycket lös. De är ännu i ugnen och de ser riktigt fina ut.
Men så skumt, min blev tvärtom TORRT!
Skippa vatten o öka mandelmjöl till rätt konsistens 🙂
1 msk solrosfrö
Så goda!!! Min smet var oxå ganska lös men jag klickade ut den med en sked på bakplåtspappret. Funkade fint! Frös in några som jag tinade i brödrosten idag. Lika goda!
Tack för receptet!!
Min smet blev väldigt lös…
Vänta ett par minuter för fiberhusk att ‘ta effekt’… Om det inte hjälper så ha lite mera fiberhusk bara. 🙂