LCHF granola med lakrits

2016-03-16 8:24     1 Kommentar    Kategori: Frukost

Lakritsgranola – otroligt gott! Receptet är från min bok: Lär dig leva Sockerfritt

8 dl färdig mängd

1 dl hackade nötter
1 dl hackade mandel
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
1 dl sesamfrön
1 dl kokosflingor
1 dl mandelmjöl
1/2 dl krossade linfrö
2 äggvitor
salt
1 tsk vaniljpulver
1 msk lakritspulver
50 g smör

  1. Värm ugnen till 150°C.
  2. Vispa äggvitorna till skum och blanda ner alla hackade nötter och frön, samt salt, vanilj och lakritspulver.
  3. Blanda i smör (jag ‘smälter’ den lite först).
  4. Smula ‘degen’ på bakplåtspapper på en ugnsform.
  5. Grädda i ugn ca 20-30 minuter.
  6. Rör runt granolan då och då.
  7. När den är ‘torr’, fått fin färg och är krispig så är den klar.
  8. Svalna och förvara i lufttät burk i kyl.

 

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

1 Kommentar + Kommentera

  • Går det att ha granolan i en lufttät burk fast i rumstemperatur? Har precis gjort den! Är sugen på hur den smakar!
    Tack så mycket!

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »