LCHF bröd
Nu har jag testat kesobröd. Det blev jättegott, överförväntan. Lätt att göra och kort tid i ugnen. Nästa gång ska jag dock dubbla mängderna för det blev inte så mycket.
Kesobröd
125 gram keso
3 ägg
1 dl kokosnötmjöl
4 msk kruskakli
1 msk fiberhusk
3 tsk bakpulver (fungerar med 2 tsk också)
två nypor salt
2 msk solroskärnor (kan uteslutas)
Värm ugnen 200°C.
Använd stavmixer och mixa ägg och keso slät. Blanda allt det torra. Rör ihop kesoblandningen med mjölblandningen. Platta ut på bakplåtspappersklädd plåt, enklast att fukta händerna och platta till. Brödet ska vara ca 1,5 cm tjockt.
Grädda ca 15 minuter.
Originalreceptet är från Åse – tack för att du delat med dig!
Etiketter:LCHF
Provade att göra detta bröd idag, blev väldigt gott trots att jag glömde ha i bakpulver….., hade heller inget kristallisk. Men det gick jättebra ändå!
Så bra! 🙂 Gott med ‘bröd’ ibland!
Jag ska prova brödet. Det ser vänligt bra ut. Vissa LCHF bröd och pizza smaka bara omelett. Vart kan man hitta kruskakli? Din blogg är fantastisk!!!!
Hur många mackor blir det?
4 till 6 stycken… 🙂
Är det av någon speciell anledning som du inte har med kokosfett? Det har du inte i dina fröknäcke heller men många andra har (tycker dina är bäst), men vad tycker du blir skillnaden?
/Stina
Jag tror under teoridelen så förklarar jag att både kokosolja o smör är bra till matlagningen, men för inköpslistans skull (beräkningar) så kör jag smör, men det är bara att byta ut mot kokosolja (som är ännu bättre) 🙂
Oj, jag trodde du menade till boken (eftersom vi skrivit lite i kommentarer om boken)… menar du i knkäckebrödet? Har aldrig testat med kokosolja i! 🙂