Granola crunch med lakrits – egen!

2017-09-02 18:22     4 Kommentarer    Kategori: Frukost

Granola är supergott, framförallt med rinnande vispgrädde eller Rysk yoghurt till. Den kan enkelt göras nötfri genom att utesluta nötter. Och den kan smaksättas på olika sätt, bara att välja och vraka.

Granola med lakritskrunch

1 plåt
1 dl grovt hackade nötter (jag hade mandel o pistache)
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
1 dl sesamfrön
1 dl kokosflingor
1/2 dl linfrö, krossade
2 äggvitor
en nypa salt
1 tsk vaniljpulver
1/2 tsk vaniljextrakt
1/2 tsk lakritsextrakt
50 g smör, smält

  1. Värm ugnen till 150°C.
  2. Vispa äggvitorna till skum och blanda ner nötter, frön, salt, lakrits och vanilj.
  3. Rör i det smälta smöret.
  4. Smörj en ugnsform och lägg ut granolan, i små klumpar på plåten.
  5. Grädda i ugna i 30-40 minuter och rör runt då och då.
  6. Den är klar när den fått färg och är krispig.
  7. Svalna och förvara i tätsluten burk i kylen.

Smaksättningar:
Lakritspulver
Kardemumma
Kakaopulver
Kanel
Sffran
Pepparkakskryddor

Inspirationen fick jag från min egen bok: Lär dig leva sockerfritt

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

4 Kommentarer + Kommentera

  • Den låter smarrig! Men varför har du i vispad äggvita?

    • För att det ska bli extra knaprigt gissar jag.

  • 1 dl kokosflingor står dubbelt. Är det nåt annat som det ska vara 1 dl av, eller har det bara blivit dubbelskrivet.

    • Tack Nisse! Näää det är inget annat o nu har jag rättat!

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »