Torskrygg m stekt svamp, färska örter & lime

Det är bara att konstatera – jag, vi här hemma, äter för lite fisk! Bättring på det. Nu blev det torskrygg, vilket jag tycker är supergott, så jag vet inte varför det blir så sällan. Jag försökte vara lite påhittig i rätten och tycker jag lyckades, för det blev görgött! FAKTISKT! 🙂
4 portioner
4 torskryggsfileer
50 g kokosolja eller smör
5-7 champinjoner, skivade
1 solo vitlök, hackad
1 pkt bacon, tärnad
2 rödlök, skivad
1 knippe salladslök, hackad
1 knippe koriander, hackad
1 knippe persilja, hackad
1 knippe gräslök, hackad
salt och peppar
3 dl kokosgrädde
1 lime, skivad
Gör så här:
- Värm ugnen till 180°C
- Smält fettet i en stor stekpanna.
- Tillsätt champinjoner och stek så de får färg.
- Tillsätt vitlök och fräs med en stund. Lägg i bacon och fräs med så även den får färg.
- Lägg i löken och låt fräsa med i några minuter.
- I en ugnsform ta lite av svampmixen i botten.
- Lägg på torskfiléerna och lägg på resterande svampmix (spara lite till garnering)
- Fördela kokosgrädden runt om och strö över koriander, persilja och gräslök.
- Lägg över resten av svampmixen och limeskivorna.
- Ställ i ugnen i 20-25 minuter.
- Servera med sallad.
deu6ue