Tonfiskröra på olika sätt
Jag glömmer bort tonfisk… Och en fet tonfiskröra tycker jag är riktigt gott! För tonfisk i sig är ju inte så fet. Jag blandar med majonnäs och olivolja och sen olika kryddblandningar beroende på vad jag känner för. Ibland är det färska örter såsom koriander eller persilje, men annars är det gott med tomatprué eller purjolök (finhackad), paprikapulver och cayennepeppar… Riven parmesan är också gott att blanda i tofiskröran.
Väldigt gott till sommaren tycker jag!
Tänk på att köpa tonfisk i vatten dock. Den i olja ligger i solrosolja, vilket är bra att undvika. Solrosolja är inflammatoriskt, extrem rik på omega 6 vilker är inte så bra.
Det finns jättegod tonfisk i olivolja. T ex Saupicet är ett märke. Annars köper jag också i vatten och blandar med majo och olivolja.
Köper bara tonfisk i olja!
Varför? Köp tonfisk i vatten och häll på olivolja. Det blir nyttigare och godare.