LCHF tuna-melt, grymt gott!

2018-01-29 13:15     Kommentera    Kategori: Fisk

Tunamelt with beans!
Har ni varit i USA då har ni säkert hört talas om ”tunamelt” – en tonfiskröra med smält ost på toast! Jag gör den utan toast och med bönor (bönor kan uteslutas!)

Sjukt gott! Vi har ätit det tre ggr denna helgen! Hela familjen loves it!

TUNA MELT med bönor
2 port
2 burkar tonfisk i vatten, avrunnen (den i olja vill vi undvika, solrosolja är inflammatorisk)
1 rödlök, finhackad
1 tsk dijonsenap
3 msk purjolök, hackad
2 msk persilja, hacka (kan vara utan också)
salt, vitpeppar, cayennepeppar
1-2 dl kidneybönor (eller annan böna)
1 lime, pressad
2 dl majonnäs
2 dl creme faiche
2 dl riven ost

Blanda ihop allt förutom osten!
Värm ugnen till 180°C
Lägg upp tonfisken i en ugnsoform
Strö över osten
Gratinera i ugn tills osten smält och fått färg
Servera med sallad eller på rostad bönbröd

Save

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »