LCHF glögg i år igen – årets recept 2019
Tradition varje år numera, sedan 11 år tillbaka – LCHF glögg!
2-3 liter vatten
1/2 apelsin i klyftor
1 bit ingefära, skivad oskalad
2 dl bär, blandade
1 tsk nejlikor
1 tsk kardemummakärnor
3 kanelstänger
1 påse saffran
Jag fyller en stor kastrull med vatten och lägger i blandade bär från frysen, lite apelsinklyftor, kanelstänger, färsk ingefära i skivor (skalar inte), och saffran. Detta kokar jag upp och låter sjuda i 30 min. Stänger av värmen, lyfter ut apelsinbitarna och sedan låter det dra över natten. Fast smakar av under tiden. För den som vill kan du ha i sötströ och sedan häller vi lite röttvin i glöggmuggen om vi vill ha vinglögg och fyller på med glöggen.
Förvaras i tätsluten flaska i kylen, står sig ca 5-7 dagar.
Juligt gott!
Spännande recept. Det ska jag absolut testa!