LCHF glögg i år igen – årets recept 2019

2019-11-30 16:03     1 Kommentar    Kategori: Dryck, Julmat

Tradition varje år numera, sedan 11 år tillbaka – LCHF glögg!

2-3 liter vatten
1/2 apelsin i klyftor
1 bit ingefära, skivad oskalad
2 dl bär, blandade
1 tsk nejlikor
1 tsk kardemummakärnor
3 kanelstänger
1 påse saffran

Jag fyller en stor kastrull med vatten och lägger i blandade bär från frysen, lite apelsinklyftor, kanelstänger, färsk ingefära i skivor (skalar inte), och saffran. Detta kokar jag upp och låter sjuda i 30 min. Stänger av värmen, lyfter ut apelsinbitarna och sedan låter det dra över natten. Fast smakar av under tiden. För den som vill kan du ha i sötströ och sedan häller vi lite röttvin i glöggmuggen om vi vill ha vinglögg och fyller på med glöggen.

Förvaras i tätsluten flaska i kylen, står sig ca 5-7 dagar.

Juligt gott!

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

1 Kommentar + Kommentera

  • Spännande recept. Det ska jag absolut testa!

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »