Sockerfria bounty

2018-09-23 17:46     1 Kommentar    Kategori: Bakverk/Desserter, Mellanmål / Snax / Fika

Sockerfria Bounty – geeez så gott!

2 msk kokosolja, ekologiskt
4 dl kokosflingor
2 msk sötning: erythritol eller stevia strö (kan uteslutas)
2,5 dl kokosmjölk, gärna den i tetra
1 tsk vaniljextrakt
200 g mörk choklad, minst 70%
0,5 dl vispgrädde

  1. Värm kokosoljan lätt i en kastrull eller i mikro för att den ska bli rinnig.
  2. Mixa kokosflingor, kokosmjölk och kokosolja med stavmixer eller i en matberedare tills det är krämigt.
  3. Tillsätt sötning och vanilj och mixa i några min till.
  4. Ställ i frysen i ca 15 min. Ta fram och rulla bars och ställ åter allt i frysen i 30 min.
  5. Smält chokladen i vispgrädden över låg värme. Rör hela tiden tills chokladen smält.
  6. Ta fram barsen och vänd i chokladen och strö över lite kokosflingor.
  7. Ställ kallt, gärna i frysen, fram till servering.

Barnen älskar dessa och framförallt den ena sonen hemma på 18, som slutat äta socker för 2 månaders sedan. Kul nät det uppskattas och att vi kan göra ett bättre val för barnen än annan skräpmat eller godis.

Save

Save

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

1 Kommentar + Kommentera

  • Verkar bra, men jag undrar över ”3. Tillsätt resterande ….”
    Ska man inte ta med hela mängden i 2., och i så fall hur mycket ska man ta i första mixen?

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »