Sockerfria bounty
Sockerfria Bounty – geeez så gott!
2 msk kokosolja, ekologiskt
4 dl kokosflingor
2 msk sötning: erythritol eller stevia strö (kan uteslutas)
2,5 dl kokosmjölk, gärna den i tetra
1 tsk vaniljextrakt
200 g mörk choklad, minst 70%
0,5 dl vispgrädde
- Värm kokosoljan lätt i en kastrull eller i mikro för att den ska bli rinnig.
- Mixa kokosflingor, kokosmjölk och kokosolja med stavmixer eller i en matberedare tills det är krämigt.
- Tillsätt sötning och vanilj och mixa i några min till.
- Ställ i frysen i ca 15 min. Ta fram och rulla bars och ställ åter allt i frysen i 30 min.
- Smält chokladen i vispgrädden över låg värme. Rör hela tiden tills chokladen smält.
- Ta fram barsen och vänd i chokladen och strö över lite kokosflingor.
- Ställ kallt, gärna i frysen, fram till servering.
Barnen älskar dessa och framförallt den ena sonen hemma på 18, som slutat äta socker för 2 månaders sedan. Kul nät det uppskattas och att vi kan göra ett bättre val för barnen än annan skräpmat eller godis.
Verkar bra, men jag undrar över “3. Tillsätt resterande ….”
Ska man inte ta med hela mängden i 2., och i så fall hur mycket ska man ta i första mixen?